Asemarakennuksen lähiympäristön ilmettä on selkeytetty aluekokonaisuudessa. Vanha punatiilirakennus tunnelin sisääntulossa on korvattu kevyellä lasi- ja teräskatoksella sekä rapatulla osalla antaen ilmavuutta ja korostaen asemarakennuksen arvoa.

Aiheistoa ja materiaaleja on käytetty pelkistetysti, jossa pääpaino on kevyessä vaaleassa ilmeessä, hyvässä valaistuksessa ja pehmeässä akustiikassa

Tunnelin keskiosa on verhoiltu läpivalaisevin seinäpinnoin, joissa karkaistujen lasien taustapinnat on päällystetty opaalikalvolla. Opaalikalvot voidaan tarvittaessa korvata Riihimäen kaupungille tunnusomaisilla maisemakuvilla, lasiesineistöä esittelevillä julisteilla tai tapahtumista kertovilla mainoksilla.

Keskimuuri on verhoiltu puhtaanvalkoisin pystysuuntaisin, lasitetuin keraamisin laatoin sekä aukotettu timanttiporauksin tehden seinästä harsomaisen vähentämättä sen rakenteellista kantavuutta.

Valokuvat: Matti Karjanoja: Kuvat 1, 2 ja 3; Hannu Kiiskilä: Kuvat 4 ja 5.

HANKETIEDOT:
Tilaaja:
- Ratahallintokeskus RHK
- Riihimäen kaupunki
Suunnittelijat:
- Arkkitehti- ja projektisuunnittelu: ARRAK Arkkitehdit Kiiskilä, Rautiola, Rautiola Oy / Hannu Kiiskilä arkkitehti SAFA , Olli Sarlin arkkitehti SAFA
- Rakennesuunnittelu: Tasoplan Oy
- LVIS-suunnittelu: Projectus Team Oy
Urakoitsijat:
- Pääurakoitsija: NCC-Finland Oy
- Pohjolan Sorajaloste Oy
- Tekmanni Oy
Valokuvat:
- Matti Karjanoja: Kuvat 1, 2 ja 3
- Hannu Kiiskilä: Kuvat 4 ja 5