Arkkitehti Georg Jägerroosin vuonna 1935 suunnittelema Esso-huoltoasemarakennus on suojeltu ja luokiteltu kaupunkikuvallisesti arvokkaaksi sr-2 kaavan mukaisesti. Vuonna 1997 Arkkitehtitoimisto Suominen suunnitteli huoltoaseman liikennepihaan vapaamuotoisen katoksen.
Peruskorjaus tehtiin vuonna 2008, jossa kohde muutettiin vastaamaan ABC -liikennemyymäläkonseptia. Rakennuksen ja katoksen materiaalit ja väritys pysyivät entisellään. Alkuperäiset hintanäyttötaulu ja ovaalinmuotoinen mainoslaite säilytettiin ja muutettiin grafiikaltaan ABC -konseptin mukaisiksi. Katoksen reunan punainen neonputki vaihdettiin oranssiksi. Pihaa kohennettiin istuttamalla tontin Perhonkujan puoleiselle reunalle pihlajarivi ja nurmikiveämällä tontin istutettavat osat. Pihan jätepuristin verhoiltiin tummanharmaallaa profiilipellillä. Peruskorjauksessa sisätiloihin rakennettiin myymälä- ja kahvilatilat tarjoilu- ja varastotiloineen, sekä wc:t. Vanhan autohuoltamon taiteovet toimivat nykyisen myymälän ikkunoina, tilaan saadaan luonnonvaloa myös kattoikkunoista.

Valokuvat: Sirpa Laaninen

HANKETIEDOT:
Vuonna 1935 suunnitellun Esso-huoltoaseman peruskorjaus- ja muutostyö ABC -liikennemyymäläksi.
Tilaaja: HOK-Elanto
Käyttäjä: HOK-Elanto
LVI-suunnittelu: Projectus Team Oy
SÄ-suunnittelu: Projectus Team Oy
Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Heiskanen Oy
Liikennesuunnittelu: Stimulator Oy
Arkkitehtisuunnittelu: Max Tenhunen arkkitehti SAFA, Kirsti-Maarit Pesari rakennusarkkitehti RIL
Urakoitsijat: Hartela Oy, Reno Rakennus Oy, Citysähkö,
Euriref, HS Yhtiöt Oy, Autotank, Dieta, Ideafix, Filamar, Maxisat -Yhtiöt oy, Sisustuspalvelu Pirjo